Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

PROTEINOWY UP!


10/25

80

5

6

Mieszanka mączna przeznaczona do wypieku bułek oraz chleba o wysokiej zawartości białka. W jej składzie odnaleźć można białko pszenne, białko grochowe, siemię lniane brązowe, soję grys, mąkę pszenną graham, mąkę sojową, słonecznik, słód pszenny i jęczmienny oraz błonnik.

Index 11840

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne