Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

KUKURYDZIANY MIX


25

20

5

10

Mieszanka piekarska na bazie mąki pszennej do wypieku chleba z mąką kukurydzianą (10 %) i curry.

35% mieszanka mączna kukurydziana. Aż 60% kukurydzy. Wyśmienite bułki kukurydziane z sezamem, słonecznikiem i złotym siemieniem lnianym najlepiej prezentują się obtoczone w kaszce kukurydzianej, która podkreśla smak i zarazem nadaje chrupkość. Dzięki kukurydzy bogatej w witaminy z grupy B, a także witaminy A, D, E i K, jak również kwas foliowy pieczywo to jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

Index 11950

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne