Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

CHLEB BAŁKAŃSKI


25

10

0

10

Mieszanka piekarska na bazie mąki pszennej z dodatkiem prażonego jęczmienia i żyta do wypieku pieczywa o dużej objętości.

10% mieszanka mączna mająca zastosowanie w wypieku lekkiego chleba o dobrze wypieczonej, chrupiącej skórce i zwiększonej porowatości miękiszu. Jest to pieczywo delikatne i o dużej objętości. Zawiera dodatek prażonego jęczmienia i żyta. Wyśmienity w codziennej diecie.

Index 11513

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne