Pieczywo mieszane to pieczywo pszenno-żytnie lub żytnio-pszenne jak również z dodatkami innej mąki np.: kukurydzianej, gryczanej, orkiszowej itp. Może również zawierać bogate w minerały, witaminy, błonnik oraz przeróżne ziarna.
Mieszanka piekarska na bazie mąki pszennej z grysem sojowym, siemieniem lnianym i płatkami komosy ryżowej.
15% mieszanka mączna do produkcji pieczywa ziarnistego. Zawiera dodatek komosy ryżowej, soi, siemienia lnu oraz słodów jęczmiennych wzbogaca pieczywo w dodatkowe wartości odżywcze i walory smakowe. Komosa ryżowa - roślina o niskim indeksie glikemicznym, bogata w wysokowartościowe białko oraz minerały. Komosa ma właściwości przeciwzapalne, przeciwalergiczne oraz immunostymulujące. Proponujemy wypiekać chleby w formie bukowej, która nadaje pieczywu oryginalny wygląd, przyciągający uwagę kupujących.
Index 10500