W tej podgrupie znajdują się między innymi ciasta typu parzonego, które wyśmienicie nadaje się do przygotowania ciasta na eklery, ptysie oraz groszku ptysiowego. Wysokiej jakości mieszanka do produkcji jakże smakowitego asortymentu jakim są kule o smaku serowym oraz mieszanka do produkcji szerokiego asortymentu rolad, strucli, wianków i warkoczy. Jako wysokojakościowe i uniwersalne produkty znajdują szerokie zastosowanie w cukiernictwie oraz gastronomii stanowiąc podstawę i uzupełniając gamę tradycyjnych deserów słodkich oraz słonych zakąsek i przystawek.
Mieszanka do produkcji pysznych rolad bezowych. Ciasto jest niezwykle plastyczne co daje możliwość dokładnego zwinięcia rolady. Gotowa rolada jest niezwykle smakowita i chrupiąca. Doskonale komponuje sie z kremami śmietanowymi i tortowymi. ROLADĘ BEZOWĄ można łączyć z innymi ciastami czy deserami i wykorzystać jako dodatek lub wypieczony blat ciasta.
Index 20680