BABKA PIASKOWA TWAROGÓWKA, mix 100%

 

Babka piaskowa TWAROGÓWKA to doskonały produkt do wypieku pachnących babek i ciast twarogowych.

Receptura:

BABKA PIASKOWA TWAROGÓWKA1000 g

jaja400 g

olej 400 g

woda100 g

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszać, ubijając w maszynie cukierniczej przez około 30 min. na wysokich obrotach. Następnie ciasto wyłożyć do foremek jednorazowych lub tradycyjnych posmarowanych tłuszczem i posypanych mąką i włożyć do pieca nagrzanego do temp. ok. 180°C, a po około 10 min. naciąć ciasto wzdłuż środka formy. Piec przez około 40-50 min. w temp. około 180°C. Po wypieku ciasto można udekorować wg uznania.

Opakowanie: 10 kg lub 25 kg

ETYKIETKI na babki GRATIS w każdym opakowaniu.