TWAROGEL - stabilizator masy serowej

 

TWAROGEL przeznaczony jest do produkcji masy serowej znajdującej zastosowanie w sernikach czy nadzieniach do drożdżówek. Jego rolą jest stabilizacja i zwiększenie wydajności masy serowej, a także nadanie jej wyjątkowej delikatności i puszystości.

 

Opakowanie: 10 kg

Receptura podstawowa (blacha 60/40):

TWAROGEL1000 G

Ser twarogowy1400 g

Woda 1000 g

Jaja350 g

Olej200 g

Sposób przygotowania:

Wodę, jaja, olej i ser umieścić w dzieży, dodać TWAROGEL. Składniki mieszać około 5 minut na średnich obrotach do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji i struktury. Napełnić formy i wypiekać w temp. 180-190°C przez około 50-55 min. do uzyskania stabilnej i jednolitej konsystencji oraz gładkiej i trawłej powierzchni (czas i temperatura wypiekania zależna jest od wielkości i ksztaltu użytych form).