POMARAŃCZÓWKA

Zobacz .pdf Drukuj kartę

Babka Pomarańczówka 100% koncentrat ciasta o smaku pomarańczy.

 

Doskonała baza do wypieków aromatycznych babek i ciasta o smaku pomarańczy. Nadaje ciastu dużą objętość i puszystość. Swym delikatnym i aromatycznym smakiem wzbogaci asortyment każdej cukierni czy piekarni.

 

Sposób przygotowania:

- Babka piaskowa Pomarańczówka 1000 g

- Olej roślinny 400 g

- Jaja 400 g*

- Woda 100 g

- Razem 1900 g *

 

Zaleca się stosowanie świeżych jaj lub pasteryzowanych Wszystkie składniki wymieszać ubijając w maszynie cukierniczej przez ok. 3 min. Na wysokich obrotach, następnie ciasto wyłożyć do foremek jednorazowych lub tradycyjnych posmarowanych tłuszczem i posypanych mąką, włożyć do pieca nagrzanego do temp. ok. 180°C i po około 10-15 min naciąć ciasto wzdłuż środka formy. Temperatura wypieku około 180°C, czas 40-50min.

 

Po wypieku ciasto można udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową.

 

Opakowanie: 10 kg lub 25 kg