MIESZANKA WIELOZIARNISTA

 

Skład: płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie, płatki sojowe.

Wieloziarnista mieszanka starannie dobranych ziaren podnosząca walory odżywcze tradycyjnego pieczywa, jak również stanowiąca ciekawy element dekoracyjny dla dużego asortymentu wypieków. Regularne spożywanie pieczywa z jej udziałem powoduje oczyszczanie organizmu z toksyn.

wzbogaca codzienną dietę,

  • nadaje pieczywu niepowtarzalny smak i aromat,
  • jej użycie zwiększa wydajność i znacznie przedłuża świeżość pieczywa,
  • może służyć jako dodatek do pieczywa, tworząc możliwości wprowadzenia nowego, szerszego asortymentu,
  • przewidzianą ilość mieszanki zalać ciepłą wodą w stosunku 1:3 około 15-30 min. przed sporządzeniem ciasta.

Opakowanie: 10 kg i 25 kg

 

SŁONECZNIK – jednoroczna roślina, pochodząca z Meksyku, uprawiana jest w wielu krajach dla jadalnych nasion zawierających witaminy: A, B2, D, E, związki mineralne, cynk, wapń, magnez, potas i żelazo oraz NNKT.

 

SIEMIĘ LNIANE – zawiera witaminy B6, A, E oraz białka, enzymy i sole mineralne oraz żelazo, magnez, miedź, cynk i kobalt. Oczyszczają organizm z toksyn. Używane w piekarnictwie do posypki na pieczywie, w cukiernictwie do ciastek, jako dodatek do mieszanek ekologicznych, w zielarstwie jako medykament.

 

SOJA - zawiera dużo białka, jedno z najbardziej wartościowych roślin strączkowych z rodziny motylkowatych, zawarte białko kilkakrotnie przewyższa pod względem biologicznym białko w mięsie kurzym (14 – krotnie), jajach (4- krotnie), wołowinie ( 3,5 – krotnie). Zawarty w soji tłuszcz 5- cio krotnie przewyższa ten zawarty w mięsie kurzyma a 2- krotnie w jajach. Ponadto zawiera także wiele witamin, pierwiastków śladowych, wapnia. Soja ceniona jest w profilaktyce chorób miażdżycowych. Wskazana dla ludzi aktywnych ruchowo.