Pionier jest uniwersalnym dodatkiem przeznaczonym do tradycyjnej produkcji w piekarniach. Charakteryzuje się dużą siłą działania. Stosowanie Pioniera gwarantuje otrzymanie pieczywa o dużej objętości, delikatnym miękiszu i ładnie wybarwionej skórce.

 

  • sprawdza się w normalnych i krótkich procesach produkcyjnych,
  • daje dobre wyniki przy zastosowaniu mąk standaryzowanych (w takich wypadkach należy obniżyć dozowanie dodatku wypiekowego),
  • można go stosować do całej gamy pieczywa o różnej wielkości,
  • poprawia bezpieczeństwo produkcji, gdyż zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas fermentacji końcowej,
  • dozowanie: 0,5 - 1% do bułek, 0,5 do chleba,
  • preparat powinien być dozowany bezpośrednio na mąkę (nie rozpuszczać w wodzie),

 

Zaleca sie przygotowanie ciasta o tem. 25-28°C.

 

Opakowania 25kg i 10kg.