Dawkowanie 0,5-1%

 

Polepszacz nowej generacji, na bazie naturalnych składników, powoduje uzyskanie stabilnej jakości. Korzystnie wpływa na efekt końcowy wypiekanego asortymentu. Zawiera w składzie mąkę sojową nie modyfikowaną genetycznie bogatą w białko i posiadającą właściwości przedłużenia świeżości pieczywa i powodującej pojaśnienie barwy miękiszu. Kierowany do produkcji bagietek oraz pozostałej drobnej galanterii.

 

Produkt odznaczony Złotym Medalem na Międzynarodowych Targach Food Targ 2000

 

dodaje się przed rozpoczęciem miesienia ciasta do całej ilości mąki (nie rozpuszczając w wodzie),
charakteryzuje się wysoką jakością i skutecznością dzięki czemu pieczywo uzyskuje  większą objętość oraz przedłużoną świeżość,
konkurencyjny polepszacz tego typu na rynku,
można stosować zarówno w produkcji tradycyjnej jak i mechanicznej,
stabilny w piecu,
ciasto uzyskuje dużą objętość podczas prowadzenia,
bez emulgatorów typu – DATEM,
oparty na emulgatorach naturalnych.

 

Opakowanie: 10 kg lub 25 kg