Dawkowanie 0,2-0,5%

 

Najnowszej generacji, wysokiej klasy, uniwersalny dodatek wypiekowy do pieczywa. Powoduje uzyskanie wysokiej i stabilnej jakości wyrobów. Zawiera składniki wzmacniające ciasto.

 

  • zapewnia dobre wyniki wypiekowe,
  • bardzo wysoka jakość wypiekanego pieczywa,
  • rewelacyjna skuteczność,
  • zastosowanie do szerokiego asortymentu pieczywa,
  • otrzymujemy pieczywo o zwiększonej objętości i efektownym wyglądzie, o pulchnej, delikatnej i elastycznej strukturze miękiszu,
  • wydłuża świeżość w wyrobie gotowym,
  • nie wymaga zbyt wysokiej temperatury wypieku,
  • idealnie dopasowuje się do panujących warunków technologicznych w piekarni,
  • skórka po wypieku staje się złocista i chrupiąca,
  • gwarantuje stabilny rozrost ciasta w fazie końcowej,
  • dodawać w trakcie miesienia ciasta (nie rozpuszczać w wodzie).

 

Opakowanie 25 i 10kg