HAMBURGER - to mieszanka 50% do produkcji bułek typu hamburger i hot-dog. Charakteryzuje się wysoką jakością i skutecznością działania, dzięki czemu pieczywo uzyskuje dużą objętość. Ciasto produkowane na bazie mixu HAMBURGER odporne jest na długi czas fermentacji. Gotowe bułki hamburgera doskonale nadają się do odgrzewania w kuchence mikrofalowej.

 

Opakowanie: 10 kg lub 25 kg

Sposób użycia:

Mieszankę dozuje się w ilości 1:1 w stosunku do ilości mąki. Mieszankę zmiezać z mąką przed rozpoczęciem miesienia. Temperatura ciasta ok. 26-33 st. C. Czas miesienia ciasta w zależności od użytej maszyny: szybkoobrotowa 4-8 min, wolnoobrotowa do 20 min. Ciasto można przebijać. Czas fermentacji: 20-40 min. w zależności od ilości drożdży. Czas rozrostu końcowego 30-60 min. do uzyskania maksymalnej objętości. Pozostałe etapy produkcji zgodnie z gramaturą i warunkami techniczno-technologicznymi piekarni.