DOMINATOR - dodatek wypiekowy opracowany na najnowszych preparatach enzymatycznych. Dostosowany jest do każdych warunków panujących w piekarni i indywidualnych procesów technologicznych (zgodnych z wymogami).

 

Produkt wysokiej jakości, odporny w procesie technologicznym. Poprawia właściwości ciasta. Doskonale się sprawdza zarówno w pieczywie drobnym zwykłym, wyborowym czy cukierniczym jak i chlebie pszennym i mieszanym. Dodatek wypiekowy "Dominator" jest ekonomiczny w użyciu, gwarantuje duży przyrost objętości i powtarzalną jakość pieczywa. Zapewnia duże bezpieczeństwo produkcji i wyjątkową siłę działania.

 

Podstawowe zalecenia technologiczne:

dozowanie - 0,4% do bułek, 0,3% do chleba,

 

  • preparat powinien być dozowany bezpośrednio na mąkę (nie rozpuszczać go w wodzie)
  • zaleca się przygotowanie ciast o temperaturze ok. 25-28°C.

 

 

Opakowanie: 10 kg i 25 kg