KREM CZOKO- krem do tortów

Wysokiej jakości produkt do dekoracji tortów i ciast a także do sporządzania deserów. Nadaje masie doskonałą konsystencję puszystej i delikatnej masy kremowej, idealnie rozprowadza się po powierzchni ciasta, jest odporny na zamrażanie.

 

Krem można sporządzić w dwóch wersjach:

Krem Czoko: 1000g, mleko 2300 ml, masło 770g

 

Wersja 1 (z masłem)

Odważoną ilość kremu wsypać do odmierzonej ilości mleka (nie schłodzonego) i miksować (wolne obroty 1 min., szybkie 2 min.). Miękkie masło utrzeć w osobnym naczyniu, a następnie dodać je do kremu i miksować przez 2 min. Przygotowanym kremem przekładać i dekorować ciasta a następnie całość schłodzić

 

Wersja 2 (bez masła)

Odważoną ilość kremu wsypać do odmierzonej ilości mleka (nie schłodzonego) i miksować (wolne obroty 1 min., szybkie 3 min.). Przygotowanym kremem przekładać i dekorować ciasta a następnie całość schłodzić.

 

Opakowanie: 5 kg