CZEKOLADÓWKA

Zobacz .pdf Drukuj kartę

Babka Piaskowa Czekoladówka 100% koncentrat ciasta o smaku czekoladowym.

 

Doskonała baza do wypieków aromatycznych babek i ciasta o smaku czekolady. Nadaje ciastu dużą objętość i puszystość. Swym delikatnym i aromatycznym smakiem wzbogaci asortyment każdej cukierni oraz piekarni. Zawiera 3,5% granulek gorzkiej czekolady.

 

Sposób przygotowania:

- Babka piaskowa Czekoladówka 1000 g

- Olej roślinny 400 g

- Jaja 400 g*

- Woda 100 g

- Razem 1900 g *

Zaleca się stosowanie świeżych jaj lub pasteryzowanych Wszystkie składniki wymieszać ubijając w maszynie cukierniczej przez ok. 3 min. Na wysokich obrotach, następnie ciasto wyłożyć do foremek jednorazowych lub tradycyjnych posmarowanych tłuszczem i posypanych mąką, włożyć do pieca nagrzanego do temp. ok. 180°C i po około 10-15 min naciąć ciasto wzdłuż środka formy. Temperatura wypieku około 180°C, czas 40-50 min.

Po wypieku ciasto można udekorować wg uznania.

 

Opakowanie: 10 kg lub 25 kg