Babka Cytrynówka 100% koncentrat ciasta o smaku cytrynowym.

 

Doskonała baza do wypieków aromatycznych babek i ciasta o smaku cytryny. Nadaje ciastu dużą objętość i puszystość. Swym delikatnym i aromatycznym smakiem wzbogaci asortyment każdej cukierni oraz piekarni.

 

Sposób przygotowania:

- Babka piaskowa Cytrynówka 1000g

- Olej roślinny 400g

- Jaja 400g*

- Woda 100g

- Razem 1900g *

Zaleca się stosowanie świeżych jaj lub pasteryzowanych.

Wszystkie składniki wymieszać ubijając w maszynie cukierniczej przez ok. 3 min. Na wysokich obrotach, następnie ciasto wyłożyć do foremek jednorazowych lub tradycyjnych posmarowanych tłuszczem i posypanych mąką, włożyć do pieca nagrzanego do temp. ok. 180oC i po około 10-15 min naciąć ciasto wzdłuż środka formy. Temperatura wypieku około 180oC, czas 40-50 min.

Po wypieku ciasto można udekorować cukrem pudrem lub lukrem.

 

Opakowanie: 10 kg lub 25 kg