Dawkowanie 0,2-0,3%


Produkt BUŁKA to mieszanka najwyższej jakości składników odpowiednio dobranych w celu uzyskania prostego a zarazem skutecznego narzędzia przy produkcji pieczywa pszennego. Szczególnie polecany przy produkcji drobnego asortymentu pszennego- bułki, rogale.


Enzymatyczny polepszacz do pieczywa pszennego, który można z powodzeniem stosować zarówno na liniach produkcyjnych jak i przy prowadzeniu ciasta metodą tradycyjną, wydłuża świeżość w wyrobie gotowym, daje stabilną jakość wyrobu końcowego, odpowiednią strukturę miękiszu oraz ładnie skostkowaną skórkę.

 

  • otrzymujemy pieczywo o zwiększonej objętości i efektownym wyglądzie
  • poprawia strukturę miękiszu, porowatość
  • wydłuża świeżość wypieczonego asortymentu
  • koryguje złą jakość mąki
  • stabilne ciasto w obróbce
  • nadaje się do stosowania na liniach produkcyjnych

 

Opakowanie 25 i 10kg